Exotische roerbak met peultjes en bosui
Ingredienten: (4 pers.):
300 gr. kipfilet
200 gr. peultjes
1 komkommer
2 bosjes bosui
4 grote bladen ijsbergsla
1 blikje ananasstukjes (227 gr.)
2 el neutrale bakolie
sap en rasp van 1/2 citroen
1/2 el ketjap asin
tabasco
peper, zout
allesbinder
60 gr. gezouten cashewnoten
Bereiding:
Snijd de kip in dunne reepjes. Maak de peultjes schoon. Was de komkommer, halveer hem in de lengte, schraap de zaadjes er met een lepel uit en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Maak de bosuitjes schoon, snijd ze in stukjes van ca. 5 cm en snijd de stukjes in reepjes. Was de sla en dep de bladen droog met keukenpapier. laat de ananas uitlekken maar vang het sap op. Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en bak de kipreepjes in ca. 5 min. al omscheppend bruin en gaar. Voeg de peultjes toe en bak ze al omscheppend 3 min. mee. Bak de komkommer, de bosui en de ananas 1 min. mee. Voeg het ananassap, het citroensap en -rasp en de ketjap toe en breng het aan de kook. Breng op smaak met tabasco en peper en zout. Bind naar wens met allesbinder. Schep de cashewnoten erdoor en serveer in de slabladen. lekker met pandanrijst.
Receptnummer: 232 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept