Hanneke's perenbavarois in een jasje van parmaham met meloensaus
Ingredienten: (4 pers.):
4 peren
8 cl wodka
3 muntblaadjes
3 blaadjes gelatine
1 tomaat
1 appel
12 plakjes parmaham
enkele blaadjes kervel
100 gram room
sap van een uitgeperste citroen
1,5 meloen
Bereiding:
Schil 3 peren en meng dit met de citroensap en de wodka met een mixer. Zeef dit mengsel en voeg de gezeefde gelatine toe. Klop de room en voeg deze toe. Schenk alles in een vorm. Laten opstijven 1 uur in de ijskast. Haal het uit de vorm en verdeel de parmaham eromheen.
Mix de meloen tot pulp samen met de munt, zeef dit.
Snij de tomaat, peer en appel in kleine stukjes en strooi dit over de bavarois. de meloensaus eroverheen of apart serveren
Receptnummer: 2320 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 70 min. | Meer recepten van: Hanneke
Opmerking:
een lekker fris kerstdessert dat alleen door het opstijven iets langer duurt
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept