Nieuws   Zoeken 

Mystica's Tropicabana Pasta+Nagerecht
Ingredienten: (4 pers.):
150 gr pasta na keuze (bijv macaronie)
150 gr gesneden bacon
125 ml creme fraiche
125 gr roomkaas met ananas
blikje fruitcoctail 125 gr
blikje ananas 125 gr
blik halve peren
250 gr kastanje of grot champions
8 niet te rijpe bananen
2-4 el (noten)olie
runderbouillonblokje
witte basterdsuiker
klein flesje bananen likeur of het vuchtensap
1 l roomijs of ijs na keuze
125 ml slagroom of een spuitbus slagroom
Bereiding:
Alle blikjes fruit uitlaten lekken en het sap eventueel opvangen voor het nagerecht. Bacon in reepjes snijden. Paddestoelen schoonmaken en in plakjes snijden. Als je slagroom gebruikt deze met 1 el witte basterdsuiker stijfkloppen en in de koelkast bewaren. Over de halve peren wat witte basterdsuiker strooien en inlaten trekken. Ruim water met het bouillonblokje aan de kook brengen en de pasta gaarkoken. De grill voorverwarmen. In een wok of grote koekenpan de 2 el olie heet laten worden. In de wok de bacon iets aanbraden en gelijk los roeren. De vruchtencoctail en de ananas erbij doen en het geheel bakken tot de ananas bruin begint te worden. De helft van de bananen onder de grill plaatsen en ze regelmatig keren zodat ze rondom mooi zwart worden (niet laten barsten) De paddestoelen met nog 2 el olie erbij doen en goed door blijven roeren, zodat er geen vocht vrij komt. De roomkaas aan het geheel toevoegen en net zolang roeren tot de kaas is gesmolten. Dan er de creme fraiche er doordoen en het aan de kook laten komen en even laten koken. Pasta afgieten en direct over de borden verdelen.
De saus eroverheen doen. De bananen uit de grill halen uit de schil doen (Pas op zijn heet) doormidden snijden en op elk bord twee halve bananen met de halve peren ook verdelen
De grill aanlaten voor het nagerecht.
****** Nagerecht*********
De overige bananen onder de grill aan alle kanten zwart laten worden. Daarna uit de schil halen en op een schaaltje leggen
Aan beide kanten een paar bolletjes ijs. Het geheel sprenkelen met de bananenlikeur of met het opgevangen vruchtensap
Slagroom erover en smullen maar.
Eet Smakelijk
Receptnummer: 2325 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Mystica
Opmerking:
`i.p.v Bananelikeur kun je ook siroop voor in de koffie van DE gebruiken er zijn verschillende smaken bijv karamel
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept