Nieuws   Zoeken 

Jan Jongen's curry rangoon
Ingredienten: (4 pers.):
800 gr. magere runderlapjes
2 uien
2 teentjes knoflook
1 stuk verse gemberwortel van 4 cm.
2 el. bakboter
2 tl. gemalen komijn
2 el. kerrie
wat zout
3 tomaten
een halve dl.yoghurt
evt. verse koriander
Bereiding:
het vlees in blokjes snijden de uien en de knoflook schoonmaken en fijn snijden. de gemberwortel schillen en in smalle reepjes snijden. de boter in een grote pan verhitten. het vlees aanbraden en de fijngesneden gember toevoegen en alles onder voordurend roeren 5 minuten bakken. de kruiden toevoegen en deze ongeveer 1 minuut laten meebakken. afblussen met 1/4 water. de deksel op de pan doen en de curry 60 minuten op een laag pitje laten stoven. ondertussen de tomaten pellen in en in vieren snijden. na 60 minuten aan het vlees toevoegen en het geheel nog met gesloten deksel in 10 minuten gaar laten worden. aan de curry 3 el. yoghurt toevoegen. en het geheel naar wens met korianderblaadjes serveren.
Receptnummer: 2331 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 70 min. | Meer recepten van: jan jongen
Opmerking:
heerlijk met basmatirijst
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept