Nieuws   Zoeken 

Sandra's vegetarische pastasalade
Ingredienten: (8 pers.):
4 eieren
4 lente-uitjes
1 stronk broccoli
1 bakje kerstomaatjes
20 groene olijven zonder pit
250 gr pasta.bijvoorbeeld spiraaltjes
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
Bereiding:
Voorbereiden:
Kook de eieren 8 minuten.
Pel ze nadat ze zijn afgekoeld.
Snijd de schoongemaakte lente-uitjes in dunne ringetjes en gebruik ook het mooie gedeelte van de groene bovenkant.
Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stelen van de broccoli.
Snijd dikke stelen enkele malen in de lengte door.
Halveer de kerstomaatjes. Snijd de olijven in plakjes
Bereiden:
Kook de pasta in iets zout water beetgaar. Laat de pasta uitlekken in een vergiet. Doe de pasta in een kom en roer er 4 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel citroensap door, zodat de pasta niet aan elkaar plakt. Gebruik eventueel de handen bij het mengen. Laat de pasta afkoelen.
Laat de broccoliroosjes en steeltjes ca.5 minuten in al borrelend water koken. Schep de broccoli uit de pan in ijskoud water. Laat de broccoli uitlekken. Verkruimel de eieren met een vork. Schep de broccoli, kerstomaatjes, olijfplakjes en lente-ui door de pasta en bestrooi met de verkruimelde eieren.
Receptnummer: 2335 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: sandra
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept