Nieuws   Zoeken 

Jan Jongen's china garden
Ingredienten: (4 pers.):
200 gr. rijst
snufje zout
400 gr. kipfilet
6 el. sojasaus
250 gr. champignons
1 groene paprika
een half bosje lente-uitjes
1 verse rode peper
6 el. plantaardige olie
1 el. versgeraspte gember
4 el. droge sherry
zout en zwarte peper
Bereiding:
de rijst onder de kraan grondig wassen.water met zout in een pan aan de kook brengen en de rijst in 30 minuten beetgaar koken. de kipfilets wassen, droogdeppen en schuin in dunne reepjes snijden. met de sojasaus marineren en koel wegzetten. de champignons met een doek afvegen, schoonmaken en in plakjes snijden. de paprika in vieren snijden, zaadlijsten verwijderen, wassen en in grote stukken snijden. de lente-uitjes en de peper schoonmaken en in ringen snijden. de kipreepjes uit de marinade nemen en laten uitlekken,de sojasaus opvangen. de helft van de olie in een wok verhitten en hierin vervolgens het vlees 5 minuten braden. eruit nemen en warm houden. de rest van de olie in de wok verhitten en de groenten op hoog vuur 3 min. roerbakken. gember, sherry en de uitgelekte sojasaus toevoegen. de kipreepjes en de rijst erdoor scheppen, alles flink met zout en peper bestrooien en nogmaals verwarmen.
Receptnummer: 2347 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: jan jongen
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept