Nieuws   Zoeken 

Roergebakken knoflookgroenten met gerookte kipreepjes
Ingredienten: (4 pers.):
1 ui
8 teentjes knoflook
500 gr. broccoli
150 gr. oesterzwammen
2 el olijfolie
300 gr. gerookte kipreepjes
1 kruidenbouillontablet
1 dl droge witte wijn
peper, zout
3 el fijngehakte peterselie
Bereiding:
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Maak de broccoli schoon en verdeel hem in kleine roosjes. Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in reepjes.Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en bak de ui met de teentjes knoflook 5 min. op een hoog vuur al omscheppend glazig en lichtbruin. Voeg de broccoli toe en bak deze 3 min. mee. Schep de oesterzwammen erdoor en bak ze 2 min. mee. Schep de gerookte kipreepjes erdoor en bak deze 1 min. mee. Verkruimel het bouillontablet erboven, voeg de wijn, 1 1/2 dl heet water en peper en zout naar smaak toe. Breng alles aan de kook. Garneer met de peterselie. lekker met gekookte aardappelen.
Receptnummer: 235 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept