Nieuws   Zoeken 

Hanneke's spinaziesoep met citroen
Ingredienten: (4 pers.):
1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
2 theelepel olie
8½ dl water
500 gr spinazie, schoongemaakt
3 theelepels ketjap (Manis)
sap van ½ citroen
zout
peper uit de molen
Bereiding:
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de sjalot ca. 3 minuten. Voeg 6 dl water, de spinazie en de ketjap toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat de soep op een laag vuur ca. 20 minuten zachtjes koken (af en toe even roeren). Voeg de rest van het water toe en pureer de soep. Verwarm de soep opnieuw. Roer het citroensap erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Receptnummer: 2356 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Hanneke
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept