Nieuws   Zoeken 

Cees' oliebollen (geeft een zeer luchtige Oliebol) 60 stuks
Ingredienten: (0 pers.):
Patentbloem 1000 gram
Water 750 gram
Melk 250 gram
Gist 65 gram
Zout 15 gram
Krenten 100 gram
Rozijnen 100 gram

Bereiding:
Maak het water/melk lauw-warm en laat hierin de gist oplossen. Voeg de bloem en het zout erbij en meng het geheel doorelkaar. Roer het beslag niet te lang zodat het niet te taai wordt. Voeg daarna de de gewassen nog vochtige krenten/rozijnen toe. Heel belangrijk dat ze nog goed vochtig zijn daar ze anders vocht uit het beslag tot zich trekken. Laat het beslag 40 miniuten rijzen (gaat heel goed als je een plastic zak over de beslag-bak doet. Na 20 minuten het beslag even omslaan. Schep de bollen met een gepolijste lepel die geregeld in een bakje water wordt gedompeld. Schep steeds van de rand van de bak met beslag. Bakken in zonnebloemolie 200 graden.
aanvulling: Temperatuur olie: De olie zo heet maken dat er een licht blauwe waas zichtbaar is. TEST: stukje brood moet snel bruin en knapperig worden. Ik gebruik zelf Reddy ZonnebloemolieBakken in zonnebloemolie 200 graden.
Receptnummer: 2382 | Categorie: Uitzoeken | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Cees
Opmerking:
Volgens dit recept zijn vele duizenden Oliebollen gebakken door een banketbakker
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept