Mexicaanse gehaktsaus
Ingredienten: (4 pers.):
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode peper
3 worteltjes
1 rode paprika
250 gr. champignons
2 el olijfolie
400 gr. rundergehakt
1 blik bruine bonen of kidneybonen
1 blikje tomatenpuree
1 el cacaopoeder
1 tl paprikapoeder
peper, zout
2 el grofgehakt korianderblad (of peterselie)
Bereiding:
Pel en snipper de uien de knoflook. Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in ringetjes. Maak de worteltjes en de paprika schoon. Snijd de worteltjes in plakjes en de paprika in stukjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verhit de olie en fruit de ui met de knoflook op halfhoog vuur al omscheppend in ca. 5 min. lichtbruin en glazig. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend in ca. 5 min. bruin en rul. Voeg de worteltjes en de paprika toe en bak ze 3 min. mee. Voeg de bonen, de tomatenpuree, het cacaopoeder, het paprikapoeder en peper en zout naar smaak toe en laat alles 10 min. zachtjes pruttelen. Garneer met de koriander. Lekker met gekookte aardappels en een gemengde salade.
Receptnummer: 239 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept