Rode koolschoteltje met gebakken ananas
Ingredienten: (4 pers.):
1 pak rode kool met appeltjes (450 gr. diepvries)
1 blikje anasschijven (4 stuks)
3 dl melk
1 zakje aardappelpureepoeder (pakje a 2 zakjes)
peper, zout
1/2 tl ketoembar (Conimex)
100 gr. geraspte komijnekaas
25 gr. boter
1 zakje juspoeder voor jus met uitjes
Bereiding:
Verwarmde oven voor tot 200C. Verwarm de rode kool volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de ananas goed uitlekken maar vang het sap op. Breng de melk met 4 dl water aan de kook. Neem de pan van het vuur en klop er met een garde de pureepoeder en peper en zout naar smaak door. Giet de rode kool af en breng hem op smaak met de ketoembar en zout. Verdeel de rode kool over de bodem van een ingevette ovenschaal en schep de aardappelpuree erop. Strijk de
puree met een vork uit en bestrooi met de geraspte kaas. Laat het ovenschoteltje in de voorverwarmde oven in ca. 20 min. door en door warm worden en de kaas licht kleuren. Verhit intussen de boter en bak de ananas om en om lichtbruin. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Vul het ananassap aan tot 2 1/2 dl met water en schenk het bij het bakvet. Voeg de juspoeder toe en breng al roerend aan de kook. Serveer de jus met de ananasplakken bij het ovenschoteltje. Lekker met een gegrilde haaskarbonade.
Receptnummer: 240 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept