Nieuws   Zoeken 

Gerda's linzensoep
Ingredienten: (4 pers.):
480 gr. Linzen
1100 ml water
vlgs dosering op verpakking Bouillonblokjes
100 gr. magere spekdobbeltjes
100 gr. verse worst
1 middelgrote ui
125 gr. verse soepgroente (grof)
60 gr. aardappelblokjes
1 eetlepel bladselderij (gehakt)
1 laurierblad
naar smaak: peper, zout, aroma, noormuskaat
Bereiding:
Voorbereiding : Week de linzen in water met zout (minimaal 12 uur) Ui pellen, wassen en midelgrof snipperen. Aardappelen schillen en in blokjes snijden (onder koud water bewaren) Spekdobbeltjes licht uitbakken Bladselderij wassen en fijn hakken
Bereiding: Kook de linzen en de worst gaar in het weekwater met een laurierblad. Neem de worst na een half uur uit de pan en snijd ze in plakjes. Voeg ui en soepgroente toe en laat nog een 30 minuten zachtjes koken. Voeg de aardappelblokjes toe, de soep nog een 10 minuten laten doorkoken. Voeg op het laatst de gehakte bladseldelij, gebakken spek en plakjes worst toe en verwarm ze nog even goed door. Breng de soep op smaak met bv. peper, zout, aroma en nootmuskaat.
Receptnummer: 2402 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 90 min. | Meer recepten van: Gerda
Opmerking:
Serveren met stokbrood en goene kruidenboter waaraan iets knoflook is toegevoegd. Eet smakelijk
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept