Salade van garnalen en schol
Ingredienten: (4 pers.):
2 citroenen
200 gr. scholfilet (koelvers)
100 gr. gepelde roze garnalen (koelvers)
250 gr. panklare witte kooi
1/2 rood pepertje
2 tomaten
2 bosuitjes
3 el olijfolie
1 tl ketoembar (Conimex)
1 el japanse sojasaus (Conimex)
peper
zout
2 el grof gehakte peterselie
Bereiding:
Pers de citroenen uit. Halveer de scholfilets in de lengte en leg ze met de garnalen naast elkaar in een lage schaal. Schenk het citroensap over de vis en laat de vis afgedekt in de koelkast ca. 4 uur marineren. Keer ze af en toe. Overgiet de witte kool met kokend water en laat goed uitlekken. Verwijder de zaadjes uit het pepertje en hak het vruchtvlees fijn. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes Schep de kool met het pepertje, de tomaatstuk-jes, de bosui, de olijfolie, de ketoembar, de sojasaus en peper en zout naar smaak door elkaar en zet de salade tot gebruik in de koelkast. Neem de vis uit de marinade. Verdeel de koolsalade en de vis over 4 borden. Garneer met de peterselie.
Receptnummer: 241 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 250 min.
Opmerking:
Marineren bedraagt 4 uur. Wellicht handig om dit de avond ervoor te doen! !
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept