Spekjestaart met knolselderij
Ingredienten: (4 pers.):
6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
1 knolselderij
3 (rode) uien
zout, peper
125 gr. magere spekreepjes
bloem om uit te rollen
4 eieren (M)
1 dl Room Culinair (Campina)
1 el gedroogde oregano
Bereiding:
Laat de plakjes bladerdeeg los van elkaar ontdooien. Verwarm de oven voor tot 200C. Snijd de knolselderij in plakken van ca. 1 cm dik. Schil de plakken, snijd de ingroeisels weg en snijd de plakken in dobbelsteentjes. Pel de uien en snijd ze in partjes. Kook de knolselderij in weinig water met zout in ca. 15 min. beetgaar. Giet ze af en laat ze goed uitlekken. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig uit en schep de ui erdoor. Bak de uien 3 min. mee. Schep het spekmengsel door de knolselderij. leg de plakjes bladerdeeg op elkaar op een met bloem bestoven werkvlak en rol ze uit tot een lap van ca. 30 cm doorsnee. Bekleed een ingevette lage taartvorm ermee en prik de bodem op verschillende plaatsen met een vork in. Klop de eieren met de Room Culinair, de oregano en peper en zout naar smaak los. Verdeel het knolselderijmengsel over de taartbodem en schenk het eimengsel erover. Bak de taart in de voorverwarmde oven in ca. 40 min. bruin en gaar.
Receptnummer: 242 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept