Nieuws   Zoeken 

Harry's vaders citroenjenever
Ingredienten: (4 pers.):
1 liter (goedkope) jonge jenever
2-3 grote citroenen (liefst onbehandeld)
100 gram fijne kandijsuiker, wit
Bereiding:
Was de citroenen heel goed en schil ze uiterst dun, zodanig dat je vrijwel geen "wit" mee krijgt. Als je geen fijne kandijsuiker hebt kunnen krijgen (Albert Heijn heeft alleen grove) wikkel dan de klonten in een oude theedoek en sla ze met een hamer fijn. Leuk werk!
Gooi de schillen, de suiker en de jenever in een weckfles of iets dergelijks en laat dat twee weken staan. Verwijder de schillen en roer tot er een heldergele oplossing is ontstaan.
De beste citoenjenever die je ooit hebt geproefd!
Receptnummer: 2424 | Categorie: Drank | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Harry Pronk
Opmerking:
Mijn vader maakte dit altijd in een hoeveelheid van 5 liter, maar hij haalde de jenever altijd erg goedkoop in een soort plastic jerrycan van de groothandel. Helaas heb ik dat nooit meer kunnen krijgen. Ik maak zelf meestal twee liter, gebruik dan 4-5 citroenen. Ik varieer nog wel eens de hoeveelheid suiker, vaak vind ik het te zoet met 100 gram per liter en de laatste tijd vind ik het lekkerder met 150 gram voor 2 liter.
Je kunt ook oude jenever nemen, maar dat vind ik zelf minder lekker. Uiteraard kun je ook brandewijn nemen, dan heb je citroenbrandewijn, maar da's logisch hè?
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept