Slastamppot met sesamkip en sjalotjes
Ingredienten: (4 pers.):
1 kg aardappels
zout
700 gr. panklare bloemkoolroosjes
1 dl halfvolle melk
versgemalen peper
4 sjalotjes
40 gr. boter
4 enkele kipfilets a 100 gr.
2 el mosterd
2 el sesamzaadjes of 2 el fijngehakte geschaafde amandelen
1 zakje rundvleesjus (Maggi)
300 gr. ijsbergsla
Bereiding:
Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze 10 min. in water met zout. Voeg dan de bloemkoolroosjes toe, breng opnieuw aan de kook en laat de bloemkool ca. 10 min. meekoken. Verwarm de melk. Giet de aardappels en bloemkool af en stamp ze met de melk en versgemalen peper tot een puree. Pel de sjalotjes en snijd ze in ringetjes. Bestrijk intussen de kipfilets met mosterd en bestrooi ze met de sesamzaadjes of de fijngehakte geschaafde amandeltjes. Verhit de boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de filets op een hoog vuur rondom bruin. Laat ze op een laag vuur in ca. 20 min. gaar bakken. Keer ze regelmatig. Neem de filets uit de pan en houd ze warm. Voeg de sjalotjes toe en bak ze in het bakvet al omscheppend 1 min. Voeg 1/4 liter water en de inhoud van het zakje rundvleesjus toe en breng de jus aan de kook. laat de sjalotjes op een laag vuur 3 min. stoven. Schep intussen de ijsbergsla door de bloemkoolpuree en verwarm de stamppot tot deze door en door warm is. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot direct met de kip, sjalotjes en jus. Lekker met wortelsalade.
Receptnummer: 244 | Categorie: Aardappel | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Vegetarische tip:
Schep in plaats van de kipfilet 100 gr. in blokjes gesneden Leidse 20+ kaas, 1 in stukjes gesneden appel en 1 el mosterd door de stamppot. Bestrooi met 8 gehakte walnoten en maak geen jus.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept