Nieuws   Zoeken 

Gehakt-rijstschotel uit de oven van Els
Ingredienten: (4 pers.):
250 gr. snelkookrijst
zout en peper
2 rode paprika's
boter
pnd. rundergehakt
3 a 4 el shoarmakruiden
pnd. gesneden prei
2 eieren
1/4 l. slagroom
150 gr. geraspte pittige kaas (extra- of boerenbelegen)
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 225 graden. Rijst koken en afgieten. Intussen de paprika's in stukjes snijden. de boter verhitten en het gehakt rullen met de shoarmakruiden. Paprika en prei toevoegen en ong. 3 minuten meebakken. Schep de rijst erdoor en breng het op smaak met peper en zout en eventueel nog wat shoarmakruiden. Neem de pan van het vuur. Klop de eieren los met de room en de helft van de kaas. Schep de helft van dit mengsel door het rijstgehaktmengsel. Schep alles in een lage ovenschaal, verdeel de rest van het roommengsel erover en strooi de rest van de kaas erover. Ongeveer een half uurtje in de oven tot alles goed heet is en de bovenkant goudbruin.
Eet smakelijk!
Receptnummer: 2449 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Els herrenberg
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept