Nieuws   Zoeken 

Annie's aardappel-prei gratin
Ingredienten: (4 pers.):
600 gr aardappelen
1 kg prei
50 gr boter
400gr platte kaas
100 gr geraspte kaas
1 teentje knoflook uit de pers
flink wat thijm
Bereiding:
Maak van de aardappelen een puree zoals je hem graag hebt (of een rest van de vorige dag). Maak de prei schoon, snij hem in ringen en stoof of stoom hem gaar. Meng de platte kaas met de look, geraspte kaas en thijm. Vet een ovenschotel in en doe hierin eerst de puree, dan de prei en er boven het kaasmengsel. Zijn de puree en prei nog warm dan gratineren gedurende 15 min. Zijn ze al afgekoeld, dan in een oven 0p 175 graden gedurende min. TIP: Kan goed vooraf gemaakt en dan nog alleen in de oven warmen
Receptnummer: 2459 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Annie Fredrick
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept