Ribkarbonade met fijne mosterdsaus
Ingredienten: (4 pers.):
4 ribkarbonades
versgemalen peper, zout
4 el mosterd
40 gr. boter
2 bosuitjes
2 takjes basilicum of peterselie
1/2 dl medium dry sherry (Stefano)
200 ml koffieroom
Bereiding:
Wrijf de karbonades in met peper, zout en 2 el mosterd. laat ze ca. 15 min. op kamertemperatuur komen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de karbonades op matig hoog vuur in ca. 15 min. mooi bruin en gaar. Keer de karbonades regelmatig. Snijd intussen de bosuitjes in ringetjes en hak het basilicum of de peterselie heel fijn. leg de karbonades op een bord en houd ze warm onder aluminiumfolie. Roer de sherry door het bakvet en roer de aanbaksels los. Voeg de koffieroom en 1 el mosterd toe en laat de saus op hoog vuur enkele min. in koken. Roer op het laatste moment de laatste el mosterd met de bosuitjes en de kruiden erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe. Leg de karbonades op vier (warme) borden en schep de saus erover. Lekker met pasta of gebakken aardappeltjes en broccoli.
Receptnummer: 246 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept