Karen's hartige champignontaart
Ingredienten: (4 pers.):
1 ui
1 groene paprika
1 bakje kleine champignons
2 plakken ham van 50 gr
1/4 literblikje mais
1 eetl. olijfolie of boter
100 gr. magere gerookte spekblokjes
2 teentjes knoflook
zout
1/2 theel. cayennepeper
8 plakjes bladerdeeg
75 gr. geraspte oude kaas
Bereiding:
Ui pellen en snipperen. Paprika wassen, halveren en in stukjes snijden. De grote champions halveren. Ham in blokjes snijden. Mais afgieten. In braadpan boter/olijfolie verhitten. Spek ongeveer 3 min. zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Toevoegen van ui, paprika, champignons, mais en ham. Zout en de cayennepeper erdoor roeren. Oven voorverwarmen op 220 graden en intussen een springvorm invetten en bekleden met plakjes bladerdeeg. Kaas over de bodem strooien. Groentemengsel erop scheppen. Afdekken met bladerdeeg. Iets onder midden van oven taart ongeveer 30 min. gaar en goudbruin bakken.
Receptnummer: 2460 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min. | Meer recepten van: Karen
Opmerking:
Aluminium onder in de oven tegen het lekken!!!
Lekker erbij is een frisse salade.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept