Nieuws   Zoeken 

Anja's gevulde appels uit de magnetron
Ingredienten: (1 pers.):
1 appel per persoon(liefst elstar)
bruine basterdsuiker
kaneel
rozijnen ( al dan niet geweld in rum, appelsap, of amaretto)
vanille-vla
Bereiding:
Schil de appels en haal met een applboor het klokhuis er uit. Zet de appels in een magnetronschaal, en vul de gaten van het uitgeholde klokhuis met rozijnen. Strooi daarover wat bruine basterdsuiker en kaneel. Zet de schaal met deksel er op in de magnetron. Reken ongeveer 1 minuut per appel. De appel moet heel blijven en mag niet instorten. Leg op een bordje voorzichtig de appel en serveer dit eventueel met vanille-vla.
Receptnummer: 2464 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: Anja van der Meer
Opmerking:
Elstar-appels zijn het hele jaar door zoet en stevig.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept