Nieuws   Zoeken 

Jan's Atjar Ikan met groenten
Ingredienten: (4 pers.):
6 á 8 stukken rode Poon
1 Blikje Bamboescheuten
1 Blikje maïskolfje
3 Ons worteltjes
1 Pond boontjes
6 Stuks kemirinoten
4 Sjalotjes
3 Teentjes knoflook
3 Gember
4 Groene pepers
1 Rode peper
1 Citroen
1 Lemoen
Koenjit
Guladjawa
Santen
Bereiding:
De vis bij de visboer in olie laten bakken, niets erop of erbij. Voor dat men gaat koken de lemoen over de vis uitknijpen en laten intrekken. Kemirinoten poffen en fijnmaken met knoflook in vijzel Sjalotjes in hete olie glazig fruiten. mengsel van kemirinoten met knoflook en gember toevoegen. Fijngesneden rode en groene pepers toevoegen en omroeren. Boontjes en worteltjes in reepjes gesneden toevoegen en even goed omroeren Beetje water en koenjit toevoegen en goed omroeren. klein stukje Guladjawa toevoegen en omroeren. Citroen uitknijpen en nat van maïskolfje toevoegen en omroeren. Wat zout toevoegen. Paprika en maïskolfjes in reepjes snijden en bamboescheuten toevoegen en goed omroeren. Dan 1 cm santen toevoegen en omroeren. Vis erop leggen. Daarna voorzichtig omroeren dat de vis warm wordt. Het geheel even laten sudderen dat de vis goed warm is.
Receptnummer: 2466 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Jan van Weerdenburg
Opmerking:
Klik hier voor een lijst van Indonesische woorden & begrippen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept