Geroosterde haaskarbonades met witte bonenpuree
Ingredienten: (4 pers.):
4 haaskarbonades
2 tl balsamicoazijn
5 el olijfolie
versgemalen peper
1 ui
2 teentjes knoflook
2 potten witte bonen (a 360 gr.)
1 tl chilipoeder
2 tl Provencaalse kruiden
1 dl (kippen)bouillon
(zee)zout
Bereiding:
Leg de karbonades op een bord, bestrijk ze aan beide kanten met de azijn en 3 el olijfolie en maal er peper boven. Laat de karbonades zo ca. 15 min. liggen. Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de witte bonen in een zeef onder stromend water af. Verwarm een grillpan of de grill in de oven goed voor. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook zachtjes glazig. Roer het chilipoeder erdoor en voeg de witte bonen, de provencaalse kruiden en de bouillon toe. Verwarm de bonen ca. 10 min. op een zacht vuur. Rooster intussen de karbonades in ca. 8-10 min. mooi bruin en gaar in de grillpan of onder het hete grillelement in de oven. Pureer de witte bonen met de staafmixer of in de keukenmachine Voeg zout en peper naar smaak toe en warm de puree nog even door. Schep de witte bonenpuree op 4 (warme) borden en leg de karbonades erop. Strooi er (zee)zout naar smaak over. Lekkker met gebakken krielaardappeltjes.
Receptnummer: 247 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept