Arry's Surinaamse gehaktballen
Ingredienten: (4 pers.):
Voor de ballen:
400 gr rundergehakt
1 ui
1 tomaat
1 teentje knoflook
1 bouillonblokje
1 ei
2 tl pittige mosterd
1 tl sambal
paar takjes fijngesneden selderij
zout/peper
2 el paneermeel
Voor het bakken:
50 g braadboter/olie
1 ui
1 tomaat
Bereiding:
Fruit de fijngesneden ui tot hij glazig is, voeg knoflook, fijngesneden tomaat en bouillonblokje toe. Laat even bakken en laat daarna even afkoelen. Meng het gehakt met de gebakken ui en alle andere ingrediŽnten behalve de boter. Als je van pittig houdt kun je meer sambal gebruiken. Rol hiervan middelgrote gehaktballen en rol deze door wat paneermeel zodat ze helemaal bedekt zijn. Verhit de boter of boter/ oliemengsel in de braadpan en bak de gehaktballen snel rondom bruin. Voeg de fijnsneden ui en tomaat toe, laat deze even meebakken en voeg daarna een heel klein beetje heet water toe. Laat ze daarna nog een kwartiertje doorsudderen met het deksel half op de pan. Lekker met rijst en kouseband (of spercieboontjes)
Receptnummer: 2480 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Arry de Kruyk
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept