Gevulde paprika's met zuurkool
Ingredienten: (4 pers.):
4 rode paprika's
1 ui
50 gr. chorizo
2 bosuitjes
30 gr. boter
500 gr. wijnzuurkool
1 dl kruidenbouillon
1/2 tl paprikapoeder
versgemalen peper
Bereiding:
Breng in een grote pan water aan de kook en blancheer de paprika's 3 min. in water dat tegen de kook wordt aangehouden. Neem ze uit de pan en spoel ze onder koud stromend water. Verwarm de oven voor tot 200C. Pel en snipper de ui. Snijd de chorizo in reepjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in schuine ringetjes. Verhit de boter en fruit de ui al omscheppend in ca. 5 min. op een halfhoog vuur goudgeel en glazig. Voeg de chorizo en de zuurkool toe en bak al omscheppend 5 min. mee. Voeg 2 el van de bouillon, het paprikapoeder en peper naar smaak toe en laat de zuurkool op een laag vuur 5 min. zachtjes koken. Halveer intussen de paprika's in de lengte en snijd dwars door de steel heen zodat aan beide helften een stukje steel zit. Schep de bosui door de zuurkool en vul de paprikahelften ermee. Zet ze naast elkaar in een ovenschaal en schenk de rest van de bouillon erbij. Laat ze in de voorverwarmde oven in ca. 15 min. door en door warm worden. Lekker met gebakken aardappeltjes en een varkenshaasje.
Receptnummer: 249 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept