Giuli's kersen en gehakt
Ingredienten: (2 pers.):
250 gr. gehakt
1 ei
zout en peper
nootmuskaat
3 tl paneermeel
12 gr. boter
150 gr. kersen (verse)
3 tl kirsch
1 tl ma´zena
Bereiding:
Meng het gehakt met ei, zout, peper, nootmuskaat en paneermeel en draai er 10 tot 12 kleine ballen van. Verhit de boter en bak de gehaktballen rondom bruin en in ongeveer 10 min. gaar. Ontpit de kersen, vang vrijkomend sap op en vul het aan met 3 tl. kirsch tot 1,25 dl. Doe de kersen en het vocht bij de gehaktballen en verwarm ze afgedekt zo'n 5 min. Roer de ma´zena met 1 lepel water glad. Bind de jus en voeg naar smaak zout en peper toe.
Receptnummer: 2496 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Giuli
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept