Giuli's kersencake
Ingredienten: (4 pers.):
150 gr. boter
3 eieren
300 gr. kersen
2 el kirsch
75 gr. pure chocolade
150 gr. suiker
150 gr. bloem
zout
cacaopoeder
poedersuiker
Bereiding:
Laat de boter en de eieren op kamertemperatuur komen. Was en ontpit de kersen. Meng ze met 2 el kirsch. Hak de chocolade in kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 175C. Vet de cakevorm in. Klop met de mixer de boter met de suiker wit en piekerig. Roer er stuk voor stuk de eieren bij en laat ze opnemen. Zeef de bloem met een mespunt zout en 2 el cacao en spatel dit door het eimengsel. Spatel ook de kersen en de chocolade erdoor. Schep het beslag in de vorm. Bak de cake middenin de oven in 60-70 min gaar. Laat de cake 10 min in de uitgeschakelde oven staan. Keer hem dan op een rooster. Meng wat cacao en poedersuiker en zeef dit over de cake.
Receptnummer: 2498 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 95 min. | Meer recepten van: Giuli
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept