Giuli's walnotencake met zure room (25X10)
Ingredienten: (4 pers.):
100 gr. walnoten (grof gehakt)
250 gr. kristalsuiker
1 1/2 tl kaneelpoeder
1 zakje vanillesuiker
100 gr. zachte margarine
2 eieren
2 1/2 dl zure room
275 gr. bloem
1 el bakpoeder
Bereiding:
Meng de walnoten met 50 gr. suiker en kaneelpoeder. Klop de resterende suiker met vanillesuiker en margarine tot een luchtig, schuimig mengsel. Klop één voor één de eieren erdoor. Klop de zure room los en roer deze door het beslag. Zeef de bloem en het bakpoeder en spatel dit in gedeelten door het beslag. Schep de helft van het beslag in de cakevorm en leg hier de helft van het walnotenmengsel. Schep de rest van het beslag erop en verdeel hier de rest van het walnotenmengsel over. Maak met een mes een verticale zigzagbeweging door het beslag, zodat het cakedeeg gemarmerd wordt. Bak de cake 55-60 min lichtbruin en gaar in het midden van de oven.
Receptnummer: 2499 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 70 min. | Meer recepten van: Giuli
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept