Giuli's oma chocoladecake
Ingredienten: (4 pers.):
200 gr. pure chocolade
120 gr. bloem
150 gr. basterdsuiker
6 eieren (gesplitst)
75 gr. boter
7 gr. gist (gedroogde)
3 el rum
zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de chocolade au-bain-marie, haal de chocolade van het vuur en voeg de boter toe. Voeg, als de boter is gesmolten, de basterdsuiker en roer zolang het niet luchtig wordt. Voeg één voor één de eidooiers toe en roer zolang het geen homogene massa wordt. Klop de eiwitten met een beetje zout stijf. Roer de bloem met de gist en voeg het aan chocolademengsel. Klop voorzichtig de eiwitten erdoorheen. Schenk de cake in de vorm en bak deze in het midden van de oven in 40 min gaar.
Receptnummer: 2501 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 55 min. | Meer recepten van: Giuli
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept