Giuli's griekse griesmeeltaart
Ingredienten: (8 pers.):
200 gr. boter
300 gr. suiker
4 eieren, gesplitst
1/2 l griesmeel
5 tl bakpoeder
5 tl kaneel
200 gr. amandelen, gehakt
1/2 dl cognac
4 dl water
300 gr. suiker
1/2 tl kaneel
2 el citroensap
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180C. Roer de boter zacht. Voeg de suiker toe en blijf roeren tot de massa luchtig is. Voeg een voor een de eidooiers toe. Roer eerst het bakpoeder, de kaneel, de amandelen en de cognac door het griesmeel en dan het griesmeelmengsel door het botersuikermengsel. Klop de eiwitten stijf en schep ze door het deeg. Schep het deeg in een beboterde bakvorm en bak de taart in 45 min gaar. Breng intussen 4 dl water aan de kook en voeg 300 gr. suiker toe. Roer tot de suiker is opgelost. Laat de siroop nog 15 min zachtjes koken. Voeg dan kaneel en citroensap toe. Houd de siroop warm. Neem de taart uit de oven en stort hem op een schaal. Giet er telkens iets van de warme siroop over tot alles is opgenomen.
Receptnummer: 2503 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 70 min. | Meer recepten van: Giuli
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept