Giuli's griekse yoghurttaart
Ingredienten: (4 pers.):
225 gr. boter
300 gr. suiker
5 eieren, gesplitst
schil van 1 citroen
450 gr. bloem
zout
3 tl bakpoeder
3 dl yoghurt
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200C. Roer de boter zacht. Voeg beetje voor beetje de suiker toe en blijf roeren tot het mengsel licht en luchtig is. Voeg een voor een al roerende de eidooiers toe en de geraspte citroenschil. Zeef bloem, zout en bakpoeder door elkaar. Voeg het bloemmengsel met de yoghurt aan het botermengsel toe. Klop de eiwitten stijf. Roer eenderde van het eiwit door het deeg en schep de andere tweederde luchtig door het deeg. Doe het deeg in de vorm en bak de taart in de oven voor 1 1/4 uur gaar.
Receptnummer: 2504 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 90 min. | Meer recepten van: Giuli
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept