Giuli's ananaswentelteefjes
Ingredienten: (2 pers.):
8 sneetjes witbrood of suikerbrood van 1 cm dik
50 gr. boter
225 gr. ananasstukjes
2 tl gemengde specerijen
3 el rietsuiker
4 grote eieren
1 1/2 dl slagroom
1-2 el donkere rum
Bereiding:
Besmeer de sneetjes brood aan één kant met een beetje van de boter. Doe de ananas in een zeef en druk alle sap uit de kom. Doe de ananas in een andere kom en roer en 1/2 tl van de gemengde specerijen en 1 el van de rietsuiker door. Leg er een grote lepel van het ananasmengsel in het midden van 4 met boter besmeerde sneetjes brood en leg er de overige sneetjes op, met de besmeerde kant naar beneden. Druk de randen goed op elkaar. Klop de eieren met de room, rum en 1 tl van de gemengde specerijen in een grote ondiepe schaal. Doe de helft van de resterende boter in een koekenpan en laat op een matig heet vuur heet worden. Doop 2 ananasboterhammen in het eimengsel totdat ze dit hebben opgezogen en gelijkmatig bedekt zijn. Leg ze in de pan en laat aan elke kant in ongeveer 1 minuut bruin bakken. Herhaal met de restende boter en boterhammen. Leg de wentelteefjes op een voorverwarmde borden en strooi er de rest van de rietsuiker gemend met de resterende 1/2 tl gemengde specerijen op. Snij de wentelteefjes in 2 driehoeken.

Receptnummer: 2507 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: Giuli
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept