Giuli's pizza-burger
Ingredienten: (2 pers.):
225 gr. gehakt
1 tl. Italiaanse kruiden
1 ei
45 gr. vers witbroodkruim
zout en peper
enkele druppels worcestersaus
1 el. olijfolie
ui
1 teentje knoflook
1 tl. chilipoeder
1 tomaat
70 gr. mozzarella
80 gr. Pecorino kaas
ananasstukjes
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190C. en vet een pizzavorm lichtjes in. Doe het gehakt in een schaal. Voeg de kruiden toe met het ei, broodkruim, zout en peper en ruim worcestersaus en kneed alles goed door elkaar. Druk het gehaktmengsel in de pizzavorm. Bak de burger 15-20 min. in de oven. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan. Pel de ui en de knoflook, snipper ze fijn en fruit ze 5 min. Roer er de chilipoeder door en neem de pan van het vuur. Was de tomaten schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de mozzarella in plakjes en rasp de Pecorino. Haal de burger uit de oven, laat het vet weglopen en zet de ovenstand op 220C. Leg de plakjes mozzarella op de burger, verdeel daar het uimengsel over, leg de plakjes tomaat en ananas erop en bestrooi alles met de geraspte Pecorino. Zet de burger nog ongeveer 5 min. terug in de oven, tot de kaas is gesmolten.
Receptnummer: 2513 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Giuli
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept