Nieuws   Zoeken 

Beppie's Brinzöe Halusky (recept uit Slowakije)
Ingredienten: (4 pers.):
Macaroni of een andere pastasoort.
(B.v. kleine schelpjes).
Spekjes om uit te bakken.
BRINZA (hier door mij nog niet gevonden maar het is een jonge schapenkaas die je in Slowakije in een klont koopt,maar een andere jonge roomkaas is ook prima).
TWAROG (Ook nog niet ontdekt, maar een goede vervanger is zure room).
Beetje peterselie.
Bereiding:
De Pasta beetgaar koken.
De spekjes uitbakken.
De gare pasta met de kaas vermengen en op voorverwarmde borden doen.
Aan tafel de zure room erbij en de spekjes en peterselie er over strooien.
Lekker met een frisse (komkommer)salade!!
Receptnummer: 2514 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Dit is een recept van m'n 80jarige vriendin, (en logeeradres) in Slowakije, Helena.
Helena doet er altijd een flinke scheut spekvet overheen, maar dat vind ik te veel van 't goede. Ze eet er dan wel brood bij, waarschijnlijk om het vet een beetje te neutraliseren. Ikzelf verkies de komkommersalade!
Zouden jullie eens mee willen zoeken naar brinza en twarog? Geef maar een reaktie op het recept als iemand weet waar ik het kan vinden!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept