Nieuws   Zoeken 

mexicaanse tomatensoep van Martijn
Ingredienten: (4 pers.):
1 kleine soepkip
zout
5 peperkorrels
1 laurierblad
1 1/2 kg rijpe tomaten
2 grote uien
2 els olie
oregano
chillipoeder
5 el's sangrita
4 eieren
versgemalen peper
Bereiding:
Was de kip het hart de maag en de nek en wrijf alles met zout in. Laat dit samen met de kruiden 2 liter water ongeveer 2 uur koken tot het goed gaar is. Laat afkoelen en snijd het vlees dan in blokjes. Leg de tomaten een paar minuten in kokend water, pel ze en snijdt ze in grote stukken. Snijd ook de uien in grote stukken en laat ze in hete olie goudgeel bakken. Voeg daarna de stukken tomaat bij en giet de bouillon erbij. Strooi er wat oregano en chillipoeder op en laat de soep 20 min. koken.
Maak op smaak af met Sangrita en zout. Verwarm het kippevlees in de soep. Laat de eieren 1 voor 1 van de lepel in de soep glijden en 8 minuten stollen. Strooi er tenslotte peper naar smaak over.
Receptnummer: 2525 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 120 min. | Meer recepten van: martijn
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept