Nieuws   Zoeken 

Sabine's varkensreepjes met prei en champignons
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. magere varkenslapjes
peper
1 el bloem
3 kleine prei
300 gr. champignons
2 el olie
1 teentje knoflook
2 dl warme vleesbouillon
2 el sojasaus
zout
1 tl kerrie ( mild )
Bereiding:
Het vlees onder koud water afspoelen, droogdeppen met een stuk keukenpapier en in reepjes snijden. Bestrooien met peper en licht met bloem bestuiven. De prei schoonmaken en in ringn snijden. De champignons met een vochtige doek schoonvegen en in dunnen plakjes snijden. De olie in een grote koekenpan verhitten. De vleesreepjes eraan toevoegen en even op een hoge vuur bakken. De prei en champignonstoevoegen en al roerend 3 min. meebakken. Het knoflookteentje boven de pan uitpersen. De bouillon en de sojasaus erbij schenken en het vlees op een laag vuur ongeveer 15 min. laten sudderen. Met zout, peper en kerrie pikant op smaak brengen. Hierbij passen rijst, pasta of aardappelpuree en een salade.
Receptnummer: 2548 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Sabine
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept