Nieuws   Zoeken 

Frans' chow mein
Ingredienten: (4 pers.):
2 kopjes gesneden uien
3 kopjes gehakte bladselderij
2 blikjes bamboescheuten
500 gram kip
1 kopje gesneden champignons
350 gram tauge
1 grote lepel gesneden gember
1 thee lepel basterd suiker
5 lepels ketjap (het liefst chinese)
bouillon blokje
olijfolie
rijst 100 gr. p.p.
Bereiding:
maak de groenten schoon en snijd deze. bak het vlees in de olijfolie tot het gaar is. leg het daarna apart op een bord.
bak de uien en 1 kopje bladselderij en de champignons met elkaar. voeg de bamboescheuten toe en bak deze ook mee.
voeg het vlees toe. veel roerbakken. voeg de verse gember toe en eventueel wat gembersiroop, voeg de basterdsuiker toe.
blijven roerbakken! voeg de overige bladselderij toe. voeg de lepels ketjap toe. op het laatste moment de tauge toevoegen en roerbakken. Zorg dat de tauge knisperig blijft. eventueel het vocht binden met wat bloem. zonodig nog wat bouillon toevoegen
Receptnummer: 2556 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Frans Burger
Opmerking:
Gebruik van een wadjang of wok werkt plezierig. het is een chinees recept afkomstig van de Benedictine Sisters of Peking
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept