Beppie's sajoer lodeh (speciaal voor Yvonne) Indisch groentengerecht
Ingredienten: (4 pers.):
1 kleine groene paprika
1 grote aubergine (terong)
200 gr. sperzieboontjes
1 klein blik bamboescheuten (reboeng, bij de toko)
1/2 spitskooltje
2 tenen knoflook
1 tl katoembar
1/2 tl laos
2 geraspte kimirinoten
1/4 tl trassi
Stukje santen, of een eetlepel santenmix
5 dl. bouillon of water
Zout
Olie
Bereiding:
Maak de groenten schoon en snijd ze klein. Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Meng uien, knoflook,katoembar, laos, kemirienoten, trassi en wat zout. Wrijf het mengsel fijn, en fruit het kruidenmengsel in wat olie, ong. 2 minuten. Voeg er dan 5 dl. bouillon of water en de kleingesneden groenten en bamboescheuten toe. Laat het aan de kook komen en draai het vuur laag. Laat de groenten gaar worden.
Voeg santenmix of een stukje santen toe en laat alles nog even doorpruttelen.Ong. 10 minuten. Lekker met rijst en eventueel nog een sambal goreng tomaat als bijgerecht.
Receptnummer: 2561 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Yvonne, ik hoop dat je er wat aan hebt. Het is het enige recept wat ik kon vinden met aubergine.Het is dus niet van mezelf maar uit m'n Indische kookboekje. Het is een nat groentengerecht en dus geen soep!!
Het mengen en fijnwrijven van de kruiden is wel wat werk maar bij de toko kun je ook kant en klare doosjes met verse kruidenmix kopen, ook voor de sambal tomaat. Je kunt dit trouwens voor veel groentes gebruiken zoals boontjes, spruitjes, prei, taugé enz. Als je nog meer wensen hebt lees ik het wel! Groetjes en eet smakelijk.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept