Nieuws   Zoeken 

Beppie's open appeltaart (voor Leny)
Ingredienten: (10 pers.):
Voor het deeg:
100 gr. boter/margarine
100 gr. suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
4 druppels citroenaroma
1 mespuntje zout
125 gr. bloem
3 afgestreken tl bakpoeder
Om te beleggen:
1 kilo appels.
Abrikozenjam
Bereiding:
Roer met de mixer de boter/margarine tot room en beetje bij beetje de suiker en vanillesuiker erbij. Daarna één voor één de eieren en het zout erbij. De bloem met het bakpoeder vermengen en door de zeef doen. Dan per 3 el tegelijk erdoor roeren. Het deeg in een ingevette springvorm doen en met een natgemaakte deegkrabber gelijkmatig verdelen.
De oven voorverwarmen op 160º.
Om te beleggen de geschilde appels in vieren snijden en de partjes aan de buitenkant inkerven. Leg ze als een krans op het deeg, zo dat een deegrandje van 1 cm. vrij blijft.
Het rooster met de springvorm in het midden van de oven zetten. Ong. 1 uur bakken, af en toe even controlen met een satéprikker.
Na het bakken de warme taart met hete abrikozenjam bestrijken. Na afkoeling wat poedersuiker er over strooien.
Receptnummer: 2565 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Je kunt deze taart ook maken met andere vruchten zoals aardbeien en kersen of abrikozen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept