Nieuws   Zoeken 

Alexandra's smurrie op toast
Ingredienten: (4 pers.):
aardappels
mayonaise
erwtjes
partjes mandarijntjes uit `n blikje
kipfilet
zout
peper
wit of bruin brood
Bereiding:
Kook de aardappels en de erwtjes en laat ze afkoelen.
Kook de kipfilet met een mespuntje zout er in. Laat deze ook afkoelen. Als dit alles is afgekoeld moet je de aardappels fijnprakken (een beetje grof laten). De kipfilet in kleine stukjes snijden. Alles bij elkaar in een grote schaal doen.
Mandarijntjes uit laten lekken en die dan ook in de
"smurrie" scheppen. En als laatste naar smaak(ik doe lekker veel) de mayonaise er door heen scheppen.
Eventueel wat peper voor de smaak.
De boterhammen roosteren en warm serveren.
Daar de ""smurrie" boven-op doen en smullen maar!!!
Ook goed te eten als hoofdgerecht op een zomerse dag.
Receptnummer: 2581 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: alexandra liebrecht
Opmerking:
Toen ik vroeger als kind zijnde maar dacht dat ik aardappels aan het eten was dan werd ik al misselijk.
Daar had mijn moeder iets op gevonden. Om mij toch aardappels te laten eten bereidde ze dit dan voor mij en noemde het i.p.v. aardappelsalade, Alexandra`s smurrie!!! Ik at mijn vingers er bijna bij op.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept