Nieuws   Zoeken 

Beppie's Javaanse kerrie soep
Ingredienten: (4 pers.):
300 gr. gaar kippenvlees
1 grote ui
1 teen knoflook
2 eetl. olie
1 eetl. kerrie djawa
3 geraspte kemirienoten
1 theel. laos
1 theel. djahe
1/2 theel. sambal oelek
1 ltr. kippenbouillon (ev. van een blokje)
Ong. 75 gr. mihoen
1 theel. citroensap
Beetje peterselie of koreander
Bereiding:
Snijdt het vlees fijn. Snipper de ui en de knoflook.
Verhit de olie in een wadjan. Fruit de ui tot hij glazig is en doe de knoflook en de keriepoeder er door. Alles goed doorscheppen tot de kerrie lekker gaat ruiken. Dan de kemirienoten, laos, djahé en de sambal erbij en alles een paar keer goed omscheppen. Daarna de bouillon er bij en aan de kook laten komen. De mihoen verkruimelen en samen met het vlees bij de bouillon doen. Nog 2 min. koken en van het vuur af de citroen erbij doen. Vlak voor het opdienen de fijngehakte peterselie of koreander er over strooien.
Receptnummer: 2587 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Een lekker "weer eens wat anders "Indisch soeppie".
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept