Nieuws   Zoeken 

Beppie's zuurkoolschotel uit de oven
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. zuurkool.
750 gr. aardappelen.
Melk
boter
nootmuskaat
zout, peper.
1 rookworst, ong. 300 gr.
100 gr. licht belegen Goudse kaas. Beetje mosterd.
2 tomaten.
1 flinke ui.
Bereiding:
Spoel de zuurkool even af en laat hem uitlekken.
Leg de zuurkool in een beboterde ovenvaste schotel.
Maak van de gekookte aardappelen, met de melk, boter, nootmuskaat,zout en peper een luchtige puree.
Snijd de rookworst om de cm. in, maar zo dat hij aan de onderkant vast blijft zitten.
Snijd de kaas in kleine plakjes en besmeer ze met
mosterd.
Stop de kleine plakjes kaas in de ingesneden worst.
Leg de worst op de zuurkool en spuit de aardappelpuree in grote rozetten om de worst.
( Het kan ook gewoon met een lepel en dan met een vork de puree wat omhoog trekken).
Snijd de tomaten en de ui in plakken en leg ze om en om in de worst.
Midden in een voorverwarmde oven, 175ÂșC, er een bruin korstje op laten komen, ong. 20 minuten.
Receptnummer: 2590 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
De voorbereidingstijd is 15 min. De baktijd ong. 20 min.
Smaakt lekker en ziet er ook leuk uit!!
Eet smakelijk!
Je kunt natuurlijk ook puree uit een pakje gebruiken, ben je nog sneller klaar.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept