Nieuws   Zoeken 

Beppie's knoflooksoep
Ingredienten: (4 pers.):
1 ltr. kippenbouillon.
5 (!!) teentjes knoflook.
4 dunne sneetjes wit brood zonder korst.
Boter.
1 dikke plak gekookte ham.
4 eieren.
Bereiding:
Als je eigengemaakte bouillon gebruikt, dan even
door de zeef doen. Bak de sneetjes brood in boter aan bijde kanten goudbruin en knapperig, laat ze even afkoelen en wrijf ze dan in met de knoflook. Dit is wel makkelijker als je inplaats van teentjes, knoflok uit een potje gebruikt.
Snijd het brood in kleine vierkantjes en de ham in smalle reepjes. Verdeel de bouillon over 4 kommen van vuurvast aardewerk en doe het brood en de ham erbij en breek in elke kop een rauw ei. Zet de kommen boven in een, voorverwarmde, hete oven tot het eiwit begint te stollen, niet langer.
Kan ook even onder de grill.
PAS OP, de kommen zijn heet!!
Receptnummer: 2591 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Schrik niet van het aantal knoflooktenen. Ik las laatst een artikel over een restaurant in Amsterdam, waar alles, zelfs het dessert met knoflook wordt bereidt. De Qarlic Queen, heet het. Ze serveren daar een gerecht waar 40 tenen in gaan dus die 5 van mij kan geen bezwaar zijn. Of je moet toevallig niet van knoflook houden, dan moet je dus een ander soeppie maken. Op de site staan er genoeg!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept