Ingredienten: (4 pers.):
1 pak lassie meergranenrijst
zout, peper
300 gram broccoliroosjes
150 gr. geraspte belegen kaas
3 sjalotten gesnipperd
4 eieren
2 dl. melk
2 teentjes knoflook, uitgeperst
2 sjalotten in ringetjes
peterselie | Bereiding:
voorbereiding:
kook de rijst gaar in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking
kook de broccoliroosjes in water met zout ca. 5 min. beetgaar. meng de broccoli met 2/3 van de kaas en de fijngesnipperde sjalotten door de rijst
klop de eieren met de melk los en klop er peper, zout, de uitgeperste knoflook en de peterselie door. meng het door de rijst
schep het mengsel in een ingevette ovenschaal. leg de ringetjes sjalot erop en strooi de rest van de kaas erover.
bereiding:
bak de gratin in een voorverwarmde over (200C) in ca. 40 min. bruin en gaar. serveer evt. met wortelsalade. |