Nieuws   Zoeken 

Hachee gratinee van Kees
Ingredienten: (4 pers.):
500 gram blokken mager rundvlees
60 gram boter
2 grote uien
600 gram zuurkool
40 gram bloem
1 eetlepel rode wijnazijn
1 eetlepel tom.puree
2 dec. bouillon
2 tomaten
beetje thijm
beetje oregano
1 eetlepel paneermeel
50 gram gruyere
1 eetlepel gesmolten boter
peper en zout
Bereiding:
Verhit de boter en fruit hierin de gesnipperde uien lichtgeel.
Voeg dan het met peper en zout bestrooide
vlees toe en laat alles mooi goudbruin bakken. Strooi de bloem erover en roer deze goed door de boter. Voeg de wijnazijn toe, roer de tomatenpuree erdoor en giet de bouillon erbij. Laat het gerecht met de deksel op de pan heel zacht sudderen. Leg na 2 uur het vlees zonder stoofvocht in een ovenschotel, Leg hierop de gekookte zuurkool zonder vocht, in plakken gesneden tomaten en bestrooi deze met de thijm en de oregano.Vermeng het paneermeel met de kaas en strooi dit over de ovenschotel. Giet er de gesmolten boter overheen en laat het gerecht 10
min. op 275 graden in de oven gratineren. Serveer het stoofvocht er apart bij.Lekker met gekookte aardappelen of aardappelpuree.
Receptnummer: 2609 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: kees overman
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept