Boursin Pasta a la Rekha
Ingredienten: (2 pers.):
250 gr penne pasta
200 gr champignons
150 gr katenspek
1 klein blikje tomatenpuree
200 ml slankroom of slagroom
1 kleine boursin
1 ui
peper
zout
Bereiding:
De champignons wassen of schoonmaken met borsteltje. In plakjes snijden en in een koekenpan in een scheutje olie bakken. Gesnipperde ui erbij en zout en peper naar smaak toevoegen. Breng ondertussen in een ruime pan voldoende water (met scheutje olijfolie en zout) aan de kook voor de pasta. De champignons afgieten (er komt altijd veel vocht vrij dat nadelig is voor de saus) en terug in de koekenpan, voeg hierbij het katenspek en bak het geheel op hoog vuur, totdat de spekjes knapperig zijn. Voeg de boursin toe, laat deze langzaam smelten. Daarna de tomatenpuree toevoegen en het geheel goed door elkaar mengen voor een roodornaje kleur. Op het laatst de slankroom erbij en deze twee minuten laten inkoken. Ondertussen heeft u de pasta gekookt en de borden kunnen worden opgemaakt.
Enjoy your meal!
Receptnummer: 2622 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Rekha
Opmerking:
Serveertip: mozzarellabrood (kant en klaar verkrijgbaar bij de AH) en een bak met veldsla, komkommer en Italiaande pesto dressing (ook AH) doen het erg goed als bijgerecht in combinatie met deze maaltijd.
Mocht u niet in het bezit zijn van een grote koekenpan, dan kunt u de saus het best bereiden in een hoge pan bvk met anti-aanbaklaag.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept