Nieuws   Zoeken 

Hanneke's kip in pinda-kokossaus uit Maleisië
Ingredienten: (4 pers.):
600 gr kipfilet, in plakjes gesneden
2 eetl aardappelmeel
3 eetl olie
2,5 cm verse gember, geschild en gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 theel cayennepeper
2 eetl pindakaas
0,5 eetl sambal
4-6 lente-uitjes, kleingesneden
3 dl dunne kokosmelk (santen)
1 theel suiker
1 eetl nuoc mam(vissaus) of 1 theel zout
pinda’s, grof gehakt
koriander, grof gehakt
slablaadjes
reepjes komkommer
Bereiding:
Strooi de aardappelmeel over de kipplakjes en roer voorzichtig door. Verhit de wok tot hij zeer heet is en laat de olie ook over de zijkanten uitlopen. Roerbak de gember en knoflook 1 minuut, maar laat het geen kleur krijgen. Voeg de kip toe en roerbak 3-4 minuten tot de plakjes goudgeel zijn. Roer de cayennepeper, pindakaas, sambal en voorjaarsuitjes erdoor. Schenk, voortdurend roerend, langzaam de kokosmelk erbij tot een gebonden saus ontstaat. Voeg suiker en vissaus of zout toe en laat alles 3-5 min zacht koken. Leg op een serveerschaal of op de borden slablaadjes. Strooi daar reepjes komkommer overheen. Schep de kip in de saus daarop, en bestrooi met pindastukjes en koriander.
Receptnummer: 2634 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Hanneke
Opmerking:
Geef er rijst bij.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept