Ingredienten: (4 pers.):
1 pak mie
1 zakje bamikruiden
1 bakje champignons
1 bamipakket
ketjap manis
sambal oeloek
bamivlees
gerookt spek
| Bereiding:
Kook de mie volgens de aanwijzingen op het pak.
Maak ondertussen de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Haal de spaanse peper uit het bamipakket en haal de zaadjes eruit. Snijd deze daarna in kleine stukjes.
Doe een beetje boter in de pan en bak daarin het bamivlees snel bruin en gaar. Voeg na enig tijd het gerookte spek toe. Haal het spek en het vlees uit de pan en pak in dezelfde pan de groenten snel even aan. Doe er een scheutje ketjap bij en eventueel wat sambal. Als de groente nog knapperig is voeg je het vlees toe en het zakje bamikruiden. Eventjes alles verwarmen en daarna de mie er door mengen.
Serveer dit gerecht met een gebakken ei, kroepoek, sate, atjar tampoer en atjar tauge.
|