Gevulde tomaten met lassie meergranenrijst
Ingredienten: (4 pers.):
1 pak lassie meergranenrijst
8 vleestomaten
zout en peper
450 gr. diepvriesspinazie, ontdooid
200 gr. feta in kleine blokjes
2 tl oregano
75 gr. gepelde amandelen, fijngehakt
2 el geschaafde amandelen
40 gr. boter of margarine
Bereiding:
snijd kapje van de tomaten, schep het vruchtvlees eruit en laat ze omgekeerd uitlekken
druk het vocht uit de spinazie en meng de feta, de oregano en de fijngehakte amandelen erdoor. breng pittig op smaak met peper en zout. vul de tomaten met dit mengsel en zet ze in een ingevette ovenschaal. bestrooi de bovenkant met de geschaafde amandelen en leg er een klontje boter op.
kook de rijst gaar in water en wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat intussen de tomaten in een voorverwarmde oven (200c) in ca. 25 min. door en door warm worden.
serveer de rijst met de tomaten, geef er evt. een groene salade bij.
Receptnummer: 264 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept