Nieuws   Zoeken 

Aardappel-pannenkoek van Bart en Lilian
Ingredienten: (3 pers.):
Aardappelen
Gemengde groenten
Spekblokjes
Eieren
Knoflook
Peper
Zout
Kruiden naar smaak
Olie of boter
Bereiding:
Neem ongeveer 250 a 300 gram aardappelen per persoon. Schil ze en rasp ze grof in een grote schaal. Doe de groenten erbij, bijvoorbeeld een kant en klaar pakket, en per persoon een ei. Hussel het geheel goed door elkaar en breng het op smaak met peper, zout en kruiden. Bak ondertussen de spekjes knapperig en doe ook dit in het mengsel. Maak een pan met een goede anti-aanbaklaag goed heet en doe er wat olie of boter in. Schep met een schuimspaan een flinke hoeveelheid van het aardappelmengsel in de pan en druk dat stevig aan. Doe een deksel op de pan en bak de pannenkoek ongeveer tien minuten, draai hem daarnaa met behulp van het deksel om. Ook de andere kant nog eens tien minuten bakken. Je kunt de pannenkoeken in de oven warm houden als je de volgende klaarmaakt!
Receptnummer: 2650 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Lilian Eggens
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept